mandag 5. mars 2012

Mafiatilstander i Marcialonga

Nå ser det ut til å herske rene mafiatilstander rundt Marcialonga for 2013, etter en skremmende artikkel på Hegnar online for et par dager siden http://www.hegnar.no/sprek/article681034.ece
Her går det fram at de norske reiseselskapene Maxpulse reiser og PWT travel får enerett på norske deltagere i Marcialonga neste år.
Dette må vel stride mot de fleste friheter innenfor EU-området.
Maxpulse er også sponsor for Marcialonga, og det er derfor grunn til å stille spørsmål ved etikken oppe i dette.
Reiseselskapene kan bestemme prisen selv uten hensyn til konkurranse, og det vil bli et eksklusivt renn for disse næringslivstoppene vi leser om i Dagens Næringsliv med 10 par ski og en smørebod i kjelleren som selv landslaget kan misunne dem.
Er det en slik utvikling man ønsker i langrenn? I så fall vurderer Team Myhre å skaffe seg rettighetene for alle nordmenn som skal gå Vasaloppet neste år, alle bussene fra Norge til Sälen går fra Vegårshei, det blir saker det!

5 kommentarer:

hasse Bergstrøm sa...

Det er nesten ikke til å tro!!!Det står på hjemmesiden til Marcialonga at noen reiseselskaper skal "handle the entries". Hvis dette betyr at man må kjøpe pakketur, er det klart i strid med konkurranselovgivning i EU og Norge. Det er bare å melde saken til konkurransetilsynet

Anonym sa...

Men vi er ikke medlem så da gjelder vel ikke det,, he-he,,
De vil ha all makt, kan de være tipset av noen norske avgåtte ordførere,,,

Knut Olaf sa...

Ja, vi var jo litt tidligere ute med nyheten her på team myhre enn den kanskje mer kjente siden www.langrenn.com, men nå skrives det om saken der også, så vi får håpe dette kan legge et press på arrangøren.

Knut olaf sa...

Hei Bergstrøm, hvis du er jurist, så hadde det vært fint om du hadde sendt en mail til Marcialonga og påpekt hva slags lovgivning som gjelder.

Team 58 grader nord sa...

Triste greier, håper en stund til at arrangøren tar til fornuft før dette offisielt vedtas endelig.