onsdag 10. mars 2010

Mens vi venter på redaktøren

Vi andre i teamet venter spent på at redaktøren skal komme med noen kommentarer etter årets Vasalopp. Men etter ryktet sliter han fortsatt med krampe, faktisk helt ut i fingrene så han ikke kan skrive. Vi har sett på sendingene til svensk TV uten å se han, men nå tror vi at vi har funnet ledsageren hans. Se et minutt ut på denne linken, http://svtplay.se/t/107631/vasaloppet

1 kommentar:

Olav V sa...

Kongen ble sjokkert!!

Nå er det endelig over, for noen av oss var lettelsen større enn hos andre, noen var godt fornøyd, andre litt misfornøyd, men felles var vel at det var en lettelse å se kirkespiret i Mora etter 90 km.

Forberedelsene har vært grundige og det har vært mange artige treningsøkter. Tenkte jeg skulle si noe om oppkjøringa de siste dagene før løpet.

Vi ankom Salen sent torsdag kveld og sjekket inn på ei fin hytte nesten midt i alpinanlegget. På fredag skulle vi sove lenge (endelig) men den gang ei, for mange med klein lukkemuskel, til og med Knut Olaf våknet til slutt. Deretter var det henting av startnummer og så skitesting i Mångsbodarne. I likhet med tidligere tester var det enkelte som fikk seg en tankevekker, hadde dei bomma igjen. Deretter bar det tilbake for å søke råd hos ulike ekspertene på glid, for festesmøringa var vi rimelig sikre på. Fredag kveld ankom en delegasjon frå Åmli og Tvedestrand, og diskusjonen gikk livlig om temaer som ulvejakt, boplikt, eiendomskatt,,, og så smatt Kongen inn med ulike kommentarer om smøring, taktikk og formen til den enkelte.

Lørdag morgen kom og nye skitester, to av oss tok en tur opp fra start og sjekket løypene i retning Smågan, og det så veldig bra ut men det var fin snø og jobbeføre. Tilbake til hytta og klar til smøring av ski. De fleste var rimelig klare på hva de skulle ha på, noen vinglet litt frem og tilbake, men kongen var veldig fokusert og forventet like stort fokus fra oss andre. Det ble glidet, siklet, børstet etter alle kunstens regler, til og med Jacob Einar fikk til rubbinga i år.

Men så fikk to av teamet en heilt anna fokus (vi har bildebevis). Dei blei lurt til å smøre ski for noen på nabohytta. Sjøl etter utallige henvendelser frå kongen klarte dei ikke å rive seg laus. Det var ein stor fare for deres egen opplading og kongen frykta det verste. Vi blei til og med lurt til å levere drikkeflasker med blåbærsaft/XL-1 osv som vi skulle få i løypa, men dei var ikke å se,, spesielt undertegnede hadde trengt dette etter å ha gått på ein brink etter 35km,, men lurt av svensker igjen.

Kongen har varslet represalier, det er snakk om utestengelse fra enkelte løp, trening eller obligatorsik mental trening (Må lære seg å ha fokus - fritt sitert etter kongen). I bilen tilbake på søndag kveld var kongen fremdeles i sjokk og klarte ikke å roe seg ned. Han tok det tungt at to av hans håpefulle hadde sviktet i oppladinga.