søndag 19. oktober 2008

Treningsdagbok igjen...

Ser at Olav V ønsker innsyn i treningsdagbøkene våre. Og siden det spekuleres i noen treningsmengder som overgår de villeste fantasier er det vel bedre å komme frem med sannheten. Legger derfor ut en normal uke fra min (Knut Olaf) trening i september, men forventer da at dere andre også plukker ut bøkene av skapene deres og deler med dere!

mandag 15 september - elghufs intervall
sommerstid er det kanskje noen som kjører rundt på grusveiene for å se etter elg om kvelden. På mørke høstkvelder er derimot sannsynligheten stor for å se langrennsløpere løpende med staver på grusveier i lange motbakker, såkalt elghufs. For de fleste er dette en viktig del av barmarkstreningen, selv om det kan oppleves som en "nær-døden opplevelse".
5 drag av 3 minutter med puls på 160-70 i Killand hyttefelt. Ca 45 minutter inkl oppvarming. Bør nok økes til 8-10 drag utover høsten.

tirsdag 16 september - moderat langkjøring på vei
8 km - 38 min. Rolig første 4 km/hardt siste 4 km.

onsdag og torsdag - treningsfri

fredag 19. september - distansetrening rulleski
fra Nes - Haukenes. 14 km - ca 40 min.
Møtte tilfeldigvis Magne og Geir ved skilleveien og ble med til Haukenes. Puls ca 150.
(Litt bekymret over hvor lett de fulgte)

lørdag 20. september - rolig tur på Vedlaus med Geir Bråten
Knallfin dag på Nordheia. For det meste gikk vi, men løp litt innimellom. (De beveger seg lett i lyngen disse o-løperne). ca 3 timer.

søndag 21. september - staking på rulleski
Kvifte-Mjåvatn, rolig tur med innlagt noen korte hurtige drag. 1t og 20 min. Puls ca 120.

Idag hadde forresten Geir og jeg en flott tur på rulleski hvor vi bla gikk fra Selåsvatn til Espeland over Kaldal. Spørsmålet er om vi er de første som går denne strekningen på rulleski?

11 kommentarer:

Olav V sa...

hmmm,,det var ikkje boka di e var ute etter,, tenkte det var meir å lære av Kongen og Geir (ihvertfall ut i frå resultatene),, men er imponert over boka di, hvis dette var ei tilfeldig valgt uke, sjøl måtte e nok oppvise ein del kreativitet for å finne tilsvarende,, men hvis noen fleire åpner på hemmelighetene, så kan det være jeg og skal avsløre litt (då kan du velge hvilke uke kol) (ps! ikveld blir det kjellerstua med bråsterk)

Olav V sa...

ooppss, glemte ein ting, har redaktøren gått på avspaserin, misfornøyd med vilkåra som redaktør, eller rett og slett inne i ein hard treningsperiode,, du er savna med dine innlegg

Knut Olaf sa...

Bråsterk, hmm det høres kjedelig ut. Tenkte det var greit at jeg skrev litt om trening, for en uke fra treningsdagbøkene til Magne eller Geir er jeg redd blir veldig mye lesestoff. Ellers er visst redaktøren på leirskole denne uken, om det ligner mest på avspasering eller en hard treningsuke er jeg ikke sikker på?

Anonym sa...

Imponerans!! Hadde heilt glømt åssen det trenes heime. Vet ikkje om e kommer heim til sommeren likevel...
Hadde også glømt at det var en sånn åpenhet rundt treningsdagbøkene. Men det er moro det da. Får kanskje legge ut ei trengingsveke i Bogota au. Det vil ikkje se like imponerende ut, men vil nok også inneholde strekninger ingen har gått på rulleski før.

Knut Olaf sa...

Hei, Svein, det hadde vært gøy å høre litt fra en treningsuke i Bogota. gjerne med noen bilder også. Det er vel lett å få opp pusten i den høyden?

Knut Olaf sa...

Fikk melding fra redaktøren nå. De har ikke internett på leirskolen, og det er visst veldig travelt, for han får bare trent en gang om dagen sier han.

Olav V sa...

bråsterk kjedelig,, hmmm.. kun snakk om motivasjon (pluss at det var regnvær),, ellers så får du rapportere til redaktøren at det var mulig å løpe med bikkja,, så til disse treningsdagbøkene, her må noen med innsikt sørge for litt lekkasje fra Kongen og Geir. Det har og vært litt skriverier om aerobic etc, men her om dagen kom det ein rockering i huset, kanskje det hadde vært et godt alternativ for teamet, i instruksjonen så var det mange gode forklaringer på hvorfor damer skulle bruke det, men ingen ting om mannlige skiløpere,,

Knut Olaf sa...

Ja, som Oddvar skriver på en annen link her testet Magne konkurrentene på såkalt rolig "langkjøring før". Denne tradisjonen lever fortsatt, så jeg vil tro at hvis alle i teamet melder inn treningsturene med Magne i løpet av en uke her, så får vi en bra dokumentasjon på hva han trener. Kanskje vi må plusse på en virkelig hardøkt eller to, som han helst kjører alene, men disse får vi vanligvis ikke høre om før etter sesongslutt.

odvar sa...

Hei, det er et imponerans treningsarbeid dikkon legger ned i sesongforberedelsane. Utifrå det kan ein vel regne med at det blir jevne duellar i hvert renn. Mi bygger tidtagerbu ved Kleivvann og til betryggelse for teamsjef kan eg melde at der blir fotofinish-utstyr. Det er nå planert så bra at der blir kjørt løyper på tjukt rim. Regner med å se dikkon der i november.

Olav V sa...

Det ville være nedtur å måtte reise til Gjerstad for å gå på ski fordi det ikkje e snø på heia,, då hadde Ånon kosa seg,, ellers så har e brukt dagen til å sjekke ut hvem som trener uten å varsle, både kongen og knut olaf er observert på rulleski på hver sin kant,, e dei ikkje på talefot??

Olav T sa...

Er nå endelig tilbake fra leirskulen. Vil nå komme igang for fullt med bloggen. Må først bare høre på den nye plata mi med "Motorhead".