tirsdag 23. desember 2008

Juletrippelen

Vi fant denne artikkelen på www.treningsmagasinet.no , som kommer med noen nyttige tips nå midt i en travel juleinnspurt.

Det nærmer seg julaften og trykket på hjemmefronten er nå på rødt. Det er ikke mulig å lure inn en liten skitur engang uten at det er overhengende fare for eksplosjon. Men fortvil ikke, totaltrimkonseptet kan gjøre at vi slipper å gjøre skam på visdomsordene ”en dag uten trening er en dag uten mening.”
For mange er dette dagen for oppsett og pynting av juletre. Vi anbefaler at treet er så stort som mulig og at det bæres opp eventuelle trapper. Dette vil gi god styrketrening, samt en liten følelse av å være på tur i skogen. Pyntingen av treet må ikke overlates ene og alene til barna. Det er god balanse- og koordinasjonstrening i å stå på tå for å feste stjerna, særlig hvis anbefalingene om å kjøpe et stort tre er fulgt.
En treningstur på julaften er for en O2-snapper høyt opp på ønskelisten, men dessverre lar det seg ikke alltid gjøre. Følger man noen av øvelsene i totaltrimkonseptet vil dagen likevel kunne fortone seg bra. Å leke med barn kan lett bli en skikkelig økt, ettersom barn er eksperter på totaltrim. Julaften byr ofte på mange slike anledninger, så her er det bare å gripe sjansen!
Vi oppfordrer også til å drikke mye vann og ved mulighet velge toalettet i en annen etasje enn den du befinner deg i. Dette vil redusere sjansen for ekstra motbakkevekt senere i vinter og bidra til små, men kjærkomne pulsøkninger gjennom julekvelden hvor sofaslitasjen vanligvis er svært stor.
For de som virkelig har lyst til å få maks ut av julekvelden er rollen som nabolagets julenisse ofte ikke den vanskeligste å få. Høyere relevant utdanning eksisterer ikke, men ansennietetsprinsippet benyttes i stor grad. Har man først fått jobben vil engasjementet lett kunne fornyes i årene fremover. Fyll sekken med noen fulle 1,5 liter flasker, det gir ekstra styrketrening. Ta gjerne omveier på på din vandring mellom naboene og er du så heldig å bo i høyblokk med trapper, er totaltrimmulighetene særdeles gode. Hvor mange høydemetere klarer du på 1 time?
Lykke til med treningen og god jul!

2 kommentarer:

Estéban - Svein sa...

Ja det er mye som kan kallast trening. Håper dikkån tar tipset om å få være nabolagets julenisse på alvor. Sjøl om spesielt nissen i Fjordbygda ikke har dei heilt rette proporsjonene... Nissen i Ljøstadfeltet og den i bunnen av Ljøstadfeltet har vel meir "det som skal til" når det gjelder å være nisse.
Og husk at hvis dikkån parkerer reinsdyret og kommer på rulleski med gavene e det ein viss fare for å bli avslørt. Men det blir moro å høre åssen gjennomsnittspulsen var på nisserunden.
God jul til alle - måtte det bli mye ribbe og marsipan!

Knut Olaf sa...

På Vegerstøl feks tror jeg ikke man ville reagert nevneverdig om nissen kom på rulleski. Der har jeg hørt at rulleski brukes som fremkomstmiddel i mange sammenhenger.
Hadde forresten en knallhard elghufs intervall med Magne idag morges. Må iden forbindelse takke John Petter Valle som tydeligvis har gått i en god skole da han var med i støtteapparatet til landslaget under prøve VM i Liberec. Han har nå bygget service-stasjon midt i intervallbakken min, og da det var problemer med piggen på staven var det hjelp å få iløpet av sekunder. Og ikke minst bidro han på sidelinja til å tyne ut de siste kreftene av oss. Nei, nå er det på tide å legge seg her til lands, men du har vel fortsatt noen timer igjen av julekvelden, Svein, så God Jul!