søndag 13. desember 2009

Julekalender i Team Myhre 13. desember

Nå om dagen er alle mulige nettsteder ute med sine julekalendre hvor man kan vinne fine premier. Vi vil også være med og ha noen spørsmål relatert til langrenn.
Ofte oppnår man bedre glid ved å rille skiene. Et viktig spørsmål i den forbindelse er hvordan selve rillingen utføres, feks hvilken vei man kjøre rillejernet. Beste svar her på bloggen vil bli premiert med et preppekurs med instruktører fra Team Nilsen.

5 kommentarer:

Olav T sa...

Hmmm, god idee med julekalender Knut Olaf. Når det gjelder riktig svar så har jeg stor personlig tro på noen få viktige ufraviklige prinsipper. 1. Ikke sett skiet fast før du riller. Tror det er bra å gjøre det mens skiet har mulighet til å gli litt unna. 2. Isteder for å kjøpe dyre rillejern kan en bruke ulike dimensjonerte skruer (har faktisk sett en venndøl gjøre dette med skiene sine sent på 80- tallet). 3. Tror også det kan være en ide å rille på tvers av skiet, da du opppnår at vannet under skiet kommer fort bort i fra skien. Med disse tre prinsippene i bunn, tror jeg du har gode muligheter for å oppnå en viss glid til vinteren.
Olav Tveiten

Håvard sa...

Har et forslag til løsning på julekalender spørsmålet. Rillejernet skyves mot pilens retning for å oppnå god friksjon i treningsperioder, og i pilens retning når formen er blitt såpass at det forventes resultater. Vurderer å prøve litt med rillejernet i pilens retning kommende sesong.

Olav T sa...

He he Håvard, det er et skikkelig bra forslag. Men det er ikke bare på rilling en har sjansje til å tabbe seg ut. Husker jeg la på festesmurning en gang og det blikket Magne gav meg da sa meg mer enn 1000 ord...

Knut Olaf sa...

Det var ikke den helt store responsen her. Mulig vi har overvurdert antall lesere her på siden. Håvard viser vel størst kunnskap om rilling her. Men siden han trolig må holde kurset får det være Olav T. som får premien. Kan jo være greit siden han synes å trenge det. Kort reisevei blir det også.

Olav T sa...

Takk for premien Knut Olaf, men er usikker på om jeg er verdig en slik premie, vet ikke om jeg har ski til det heller. Hva om du heller tar de gamle Madshusskiene dine ned til ei behandeling. De kan umulig bli "sjurere" enn det de allerede er...